Bolig

2021: Fire ting du kan gøre ved boligen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Et årsskifte er som udgangspunkt altid et godt tidspunkt til at tænke nye tanker, og overgangen til 2021 er ingen undtagelse i den sammenhæng. Danskerne opholdt sig i deres hjem mere end nogensinde i fjor, og derfor har mange fået øjnene op for, at de hjemlige rammer er vigtige. Der er således større incitament end tidligere til at få foretaget de måske længe ventede ændringer derhjemme, uanset om det drejer sig om store eller små forbedringer.

Så her kommer fire idéer til, hvad man kan gøre ved sin bolig i 2021.

Tag og tagrender

Første og måske allervigtigste punkt på listen, i hvert fald hvis man er husejer, er at få styr på både tag og tagrender. Det er ikke alle, der har hverken tid, energi eller kompetencer til selv at ordne den slags praktiske gøremål, og det er der intet galt i. I den forbindelse er det meget behændigt, at der findes websider som dansk-tagservice.dk, hvor man kan få professionelle øjne til at kigge på tingenes tilstand.

Stoppede tagrender og et algebegroet tag er ikke noget, nogen husejer ønsker, og derfor bør 2021 helt klart være året, hvor man gør alvor af at få ordnet taget.

Gør oftere rent

Endnu et element, som mange mennesker desværre ikke prioriterer højt nok, er regelmæssig rengøring i hjemmet. Støvsugning et par gange i kvartalet og en halvårlig rensning af toilettet er i de færreste tilfælde nok, medmindre man sviner helt usandsynligt lidt.

Derfor bør man gøre det til en (sund) vane at gøre rent en gang hver 14. dag eller oftere derhjemme, for på den lange bane vil man utvivlsomt blive taknemmelig over de renere forhold. Dovenskab er én af de syv dødssynder, og med god grund, for det er alt for ofte netop dét, der bevirker, at folk lever i en svinesti.

Hæve-sænke-bord

Danskerne arbejdede i stor stil hjemme i 2020 som konsekvens af pandemien, og det ser ud til at være en tendens, der er kommet for at blive. Derfor bør man, hvis man ikke allerede har gjort det, indrette en ordentlig hjemmearbejdsplads, som opfylder de krav, der er til ergonomien.

I den sammenhæng er det en rigtig god idé at få skaffet sig et hæve-sænke-bord, idet der ikke er nogen tvivl om plusserne ved at kunne variere sin arbejdsposition mellem at sidde og stå. Vil ens arbejdsgiver ikke betale bordet, må man tage sagen i egen hånd og sørge for at få det i hus, for det betaler sig på både kort og lang sigt.

Mal entréen

Sidste punkt på denne liste drejer sig om det førstehåndsindtryk, man selv og andre får, når de træder ind i hjemmet. Entréen eller noget lignende vil typisk være det første, man møder på sin vej ind i boligen, og derfor er den særdeles vægtig i det førstehåndsindtryk, man får af stedet.

Det er en god grund til at sikre sig, at forholdene er ordentlige, og man kan passende give sin entré en ordentlig klat maling i det nye år. Nymalede vægge er bare pænere og mere strømlinede i deres udtryk end skallende, slidte vægge, og man bør derfor få malet i en fart, for det vil bestemt glæde både én selv og ens gæster. 

Write A Comment