Velvære

5 tips til anderledes middagsretter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Eftermiddagen lakker mod enden og aftensmaden venter forude. Men hvad står menuen på? Det kan være svært at finde på, hvad der skal serveres. Både på almindelige hverdagsaftener. Men i særdeleshed også, hvis der kommer gæster på besøg eller hvis der er noget, der skal fejres. Middagsgæster og særlige lejligheder indbyder nemlig ofte til ekstra lækker mad på middagsbordet. Og så kan det være ekstra svært at finde på en god idé, der vil falde i gæsternes smag.

1. Tapas

Et lækkert tapasbord vækker altid begejstring. Ofte består en tapasbuffet af forskellige typer fisk, små kanapéer, kuvertbrød, oliven, pesto, tappanade og lignende små anretninger. Det gode ved at lave tapas derhjemme er dog, at der faktisk slet ikke er regler for, hvad retten skal indeholde. I sit store hele dækker navnet blot over, at der serveres en masse små forskellige retter på samme tid. Du kan derfor fylde dit tapasbord med lige præcis den type mad, som du allerbedst kan lide. Fællesnævneren er blot, at anretningerne skal være små. Er du til pandekager, kan tapasbordet indeholde små pandekager. Elsker du burgere, kan du lave små mundrette sliders og så fremdeles.

2. Bløde tacoskaller

De mexicanske tacoskaller har længe været et kendt fænomen i det danske køkken. Det kan dog være svært at fylde tilstrækkeligt med fyld i til et mættende måltid. Og når tænderne sættes i de sprøde majsflager, så oplever man ofte, at de knækker, så der spildes. Er du træt af svineriet, men glad for smagen, så kan såkaldte bløde tacoskaller være noget for dig. Udformet som en lille skål i en slags dej, der minder meget om en tortillapandekage, er en blød tacoskal en god blanding mellem et pitabrød og en almindelig taco. De kan fyldes med lige præcis den slags fyld, som du synes om og er lette at spise.

3. Hjemmerøget laks

Skal du virkelig imponere dine middagsgæster, så kan du forsøge dig med at ryge din egen laks. Det lyder måske besværligt, men er faktisk ganske simpelt. Det kræver blot en rygeovn, som du nemt kan have stående på terrassen ved siden af din grill. Lav krydrede, varmrøgede laks eller tilbered din laks med koldt røg og server appetitvækkende lakseroulader.

4. Indisk gryderet

Hvis det ikke betyder så meget, hvordan retten ser ud, så er en indisk gryderet et godt bud på en anderledes middagsret. Sammenkogte bønner og linser lyder måske ikke af noget særligt. Men til gengæld er det indiske køkken spækket med så mange forskellige krydderier, at du kan lave en ren smagseksplosion til dine gæster. Server med ris og ekstra chilisauce til dem, der kan håndtere meget krydderi.

5. Den nemme udvej

Virker det hele helt uoverskueligt, så er det også helt fint af og til at vælge den nemmeste løsning. Nemlig at bestille mad fra en god restaurant, der leverer ud af huset. Undgå at stresse over madlavningen og lad nogle andre kokkerere din yndlingsret for dig. På den måde får du også ekstra tid til virkelig at indtage værtsrollen og forkæle dine inviterede gæster.

Write A Comment