Velvære

Det skal du huske, når du går fra studerende til arbejdende

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det kan være et svært skift, når man er færdig med at studere og skal i gang med at træde ud på jobmarkedet. Der er flere ting, der pludselig ændrer sig, og det kan være svært at have sig selv med i processen. Derfor kommer her en række af ting, du skal være opmærksom på, når du bliver ansat i stedet for at være studerende.

A-kasse

Når man træder ind i job, er det vigtigt at have nogen med sig. Det skal og kan ikke være din familie eller en ven – nej – her er der tale om at melde sig ind i en a-kasse. A-kassen er den, der redder dig, hvis du bliver fyret eller bliver nødt til at sige op. Det er dit økonomiske sikkerhedsnet. Find bedste akasser nu, og bliv klar til at møde op på job uden de store bekymringer.

Årsopgørelse

Din årsopgørelse ændrer sig, når du får et job. Din årsopgørelse er et estimat for, hvor meget du tjener om året. Når man er studerende, er det meget let at have en passende årsopgørelse, men det kan være lidt mere kompliceret, hvis man f.eks. træder ud i et job, hvor der ikke ligger en fast løn. For at sikre dig selv, at du betaler nok skat og ikke får et skattesmæk, kan du altid skrive lidt mere, end du regner med at tjene årligt.

Du kan købe det, du vil

Eller … det kommer selvfølgelig an på, hvor store tanker du har. Men du behøves ikke længere kun have IKEA-møbler og tallerkner fra Tiger. Du har flere penge nu, og dem kan du investere i finere møbler, hvis du har lyst. Hvad med at skifte IKEA-bordet ud med et normann copenhagen bord? Du har råd til at sidde lidt finere nu, når du spiser.

Du får en fast rutine

Det kan være, du var en af dem, der havde ryggrad nok til at stå op og studere hver dag kl. 8? Så er du blandt de færreste. Men når man får et job, er det lidt noget andet. Her er det sandsynligt, at du skal møde ind hver dag kl. 8 og gå hjem kl. 16. Det er en meget almindelig arbejdsdag for den gængse dansker. Det kan være noget, man lige skal vænne sig til, men du kan også selv forsøge at gå ind i en god rutine. Det kan f.eks. være, du får en rutine med at træne ryg hver morgen, fordi du ved, du skal sidde ved et bord hele dagen?

Write A Comment