Bolig

Få styr på elinstallationen, hvis du skal renovere eller bygge om

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Skal du renovere eller bygge om? I den forbindelse skal der måske også laves nye elinstallationer eller udskiftes ledninger. Hvis du alligevel skal bygge om, kan det være en idé at undersøge din el tavle. Der er kommet mange nye lovkrav med hensyn til el tavler. Specielt hvis du har et gammelt hus med en gammel model kan det være en god sikkerhed at få den udskiftet.

Hvad gør den?

Det er i el tavlen, at strømmen fra elnettet kommer ind i dit hjem og fordeler den til de forskellige apparater. Heri er der et fejlstrømsrelæ, der afbryder strømmen, hvis der sker en fejl. Der sidder også sikringer, så hvis der kommer en overbelastning af strøm, vil sikringen springe og beskytte ledningerne til de forskellige apparater. I gamle modeller skal sikringerne skiftes, når de er sprunget, men i de nyere kan man bare slå dem til igen.

El-installatør

reel-installation.dk kan du finde en elinstallatør til dine nye elinstallationer, uanset om du er privatperson eller skal bruge en elektriker til din arbejdsplads. De tager et bredt udvalg af kunder og laver mange forskellige opgaver med stor erfaring, så du kan være sikker på, at du kan få hjælp til dit el-projekt. De kan også hjælpe med at udskifte el tavler. Hvis du får en el-installatør til at bestille en til dig, kan du også få råd til, hvordan den skal være. Selvom der er mange regler for el tavler, er der ting, der kan tilpasses din bolig. Du kan også få installeret, så der er klar til fremtidige projekter. Hvis du planlægger en renovering, kan du få en model, der kan kapere mere strøm. Det kan også være relevant, hvis du gerne vil have en elbil, at elinstallation bliver tilpasset, så der kan stå en ladestander et sted. Så slipper du for at skulle have en ny el tavle lige med det samme.

Regler for el tavler

Der er kommet mange forskellige lovkrav til el tavlerne. Hvis du får en ny må den ikke længere være placeret i et skab. Den afgiver varme og skal derfor ikke være i et indelukket område. Den skal være nem at komme til og skal sidde mindst en meter over gulvet. De nye el tavler skal også være beskyttet mod transiente overspændinger. Det kan være fra lynnedslag eller overspændinger, der opstår, når der bliver arbejdet på elnettet. Det beskytter dine elektroniske apparater mod brand. Derudover skal hver enkelt sikring være markeret, så der står hvilke apparater strømmen går til og strømværdien. Hvis du skal have skiftet din el tavle, skal du finde en el-installatør, der kan gøre det for dig. Det kan være farligt at gøre det selv, og får du en professionel til det, er du desuden sikker på, at alle lovkravene bliver overholdt. Der er også krav om, at der skal sættes jordspyd op, som kan blive relevant, hvis du skal have lavet et omskift.

1 Comment

Write A Comment