Velvære

Få tid til selvforkælelse og afslapning

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vi har alle gået igennem stressfyldte situationer, hvor man ikke har overskud til noget som helst. Det kan for eksempel være hverdagsting som rengøring, indkøb pasning af børn eller madlavning. Det er ting, som man ikke kan undgå at skulle gøre i løbet af en dag. Det kunne også være ting, som man førhen elskede at give sig tid til at lave, men som nu virker uoverskuelige. Det kunne være fritidsinteresser eller venskaber, der skal passes. Når man kan mærke at stress presser sig på, er det vigtigt at sige stop. Tag en dyb indånding og spørg dig selv, hvad det er, du netop har brug for. Det kan være svært, når du gerne vil det hele på en gang – men det kan du altså ikke. Det er vigtigt at du passer på dig selv, og får hjælp til de daglige gøremål, så du kan slappe af og få tid til dig selv. Du kan for eksempel for hjælp til madlavningen gennem årstiderne måltidskasse.

Hvad er årstiderne måltidskasse?

Årstiderne måltidskasse er en kærlig hånd til dig, som har en travl og hektisk hverdag, hvor der måske ikke er plads til at tænke over madlavning og indkøb. En måltidskasse er en kasse, der bliver leveret direkte til din dør med friske råvarer og ingredienser til din madlavning. Der findes et hav af forskellige kasser, så alle i husstanden kan få opfyldt sine behov. I alle kasser er der en opskrift, som du kan følge, så du får det bedst mulige resultat. Alle måltidskasser indeholder også et tidsrum, så du kan se, hvor lang tid det tager at tilberede maden. Smart ikke?

Hvilke måltidskasser findes der?

Som sagt findes der en hel masse forskellige kasser, så alle kan få deres ønsker og behov opfyldt. Der findes kasser til vegetaren og veganeren, kasser til børnefamilien, kasser til dig, der er på kur og kasser til dig, der vil gøre madlavning nem og hurtig – der findes opskrifter, der kun varer 10 minutter! Madlavning og indkøb bliver en mindre stressfaktor, så du får mere tid til afslapning og selvforkælelse.

Hvordan prioriterer jeg min tid bedre?

Hvis det ikke er de huslige pligter, som stresser dig, så er det en god idé at lave et skema over ting, som du føler er en stressfaktor. Er det arbejdet, kæresten eller noget helt tredje der trykker? Lav en prioriteringsliste og find ud af, hvad du gerne vil bruge din tid på, og hvad du skal skære ned på.

Giv dig selv fri

Efter en lang og hård uge er det vigtigt med noget fritid og selvforkælelse. Giv dig selv lov til at slappe af i weekenderne og aflys nogle planer, så du har fokus på dig selv. Du kan tage i biografen, kigge på solbeskinnede rejser, spise en lækker middag, holde spa-dag og få nusset om dig selv. Du kan eventuelt få børnene passet, så du har mulighed for at stresse af. Hvis der er brug for det, så tal med dine nærmeste om det, de vil helt sikkert stå klar til at hjælpe dig.

1 Comment

Write A Comment