Bolig

Fjern tyggegummi fra tøj, gulvtæpper og hår

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tyggegummi er noget klisterværk, som kun hører til i munden. Desværre havner tyggegummi alle mulige andre steder som på tøj, gulvtæpper eller endda i håret.

 

Fjern tyggegummi fra tøj

Dem, som har prøvet at få tyggegummi på tøjet, ved hvor kedeligt det er at fjerne. Tyggegummi klistrer, og er svært bare lige at fjerne, da det altid efterlader rester. Men her kommer der et godt råd til, hvordan man let fjerner tyggegummi fra tøj.

Kom tøjet med den dumme tyggegummipletten i fryseren og vent til tyggegummiet er frossen. Tag så en hård genstand, som en kniv, ske og skrab så forsigtigt så meget af tyggegummiet af som muligt.

Kommer tyggegummi pletten ikke helt af, kan man gnide lidt rensebenzin på pletten, til den kommer helt af. Husk altid først at afprøve rensebenzin et sted, hvor man kan se om tøjet tåler midlet.

Alternativ metode til at fryse tyggegummiet: Har man ikke en stor fryser, eller er den bare fuld. Kan man i stedet bruge et fryseelement eller tage nogle isterninger i en pose og holde imod den klistrede tyggegummi. Fremgangsmåden er herefter den samme, som hvis tyggegummiet havde været i fryseren.

 

Sådan fjerner man tyggegummi fra gulvtæpper.

Folk har tendens til at smide deres tyggegummi alle steder. Det resulterer i at folk træder tyggegummi op under skoene, som så desværreofte ender på vores gulvtæpper. Det kan være svært at fjerne det klistrede tyggegummi fra gulvtæpper, og her er derfor et godt råd til, hvordan man fjerner det klistrede stads.

Den første måde er, at man kan købe et specialmiddel, der er beregnet til at fjerne tyggegummi fra gulvtæpper. Det er dog ikke alle, som har adgang til at købe disse professionelle rengøringsmidler.

Den anden løsning til at fjerne tyggegummi fra gulvtæpper, minder om den vi kender fra at fjerne tyggegummi fra tøj. Man tager simpelthen et fryseelement eller en pose med isklumper, og fryser tyggegummiet, så det bliver hårdt. Skrab så forsigtigt tyggegummiet med en hård genstand. Skrab så meget af tyggegummiet af som muligt. Det sidste fjernes ved at duppe tyggegummipletten med renset benzin påført på lidt vat. Husk altid at afprøve renset benzinen et sted på gulvtæppet, hvor man kan se om gulvtæppet kan tåle renset benzin.

 

Sådan fjerner man tyggegummi fra håret.

Ja, man tror det er løgn, men det sker faktisk oftere end man skulle tro, at tyggegummi havner i håret. Det kan da heldigvis fjernes igen.

Kom madolie i håret omkring tyggegummiet, så håret bliver vådt. Lad det sidde lidt og kør så en kam (evt. en tættekam) igennem håret til det meste af tyggegummiet et væk. Vask så håret og nu burde det sidste tyggegummi være væk. Er tyggegummiet ikke kommet ud af håret, kan man forsøge processen igen.

Kilde: Rensning.dk

1 Comment

Write A Comment