Velvære

Flere og flere danskere finder hinanden via dating sider

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Rigtig mange dele af vores liv er blevet mere og mere digitale indenfor de sidste par år – ja bare indenfor de sidste par måneder – og vores kærlighedsliv er ingen undtagelse. Det kræver ikke mere end at tage et blik på det utal af danske dating sider der findes, for at man kan se, at der virkelig er et behov for dem.

På den ene side hænger brugen af dating sider nok sammen med, at vi som befolkning har fået mere travlt og hele tiden er på vej videre, men hvem gør brug af dating siderne, og hvordan dater danskerne generelt?

Danskernes datingvaner

Selvom ”dating” som ord ikke er det ældste ord i den danske ordbog, så er det som koncept alligevel noget, der har eksisteret længe. Men indenfor det sidste årti har danskernes datingvaner ændret sig, hvilket ses tydeligt når man kigger på mængden af populære dating apps og dating sider.

Men selvom man kunne tro at dating siderne var løsrevet fra den fysiske verden, så er det ikke tilfældet. Eksempelvis eksploderer brugen af dating apps og sider i sommermånederne, hvor danskerne især er glade for de mere uforpligtende sider.

Om vinteren forholder det sig dog omvendt. Om vinteren dater danskerne nemlig lidt mere seriøst, hvilket kan hænge sammen med ensomheden i vintermørket.

Hvilken type mennesker bruger dating sider?

Du spørger måske dig selv, hvem det er, der dater. Flere undersøgelser peger på at over 300.000 danskere i alderen 16 – 89 år gør brug af en dating app eller dating side mindst en gang hver tredje måned, men det er ikke alle der er repræsenteret lige.

Det giver næsten sig selv, at de yngre generationer er overrepræsenterede, hvor en tredjedel af brugerne udgøres af personer i alderen 16 – 25 imens kun 4 procent udgøres af personer i alderen 65 – 89 år, men der er faktisk også en overrepræsentation af mænd, hvilket nok heller ikke kommer bag på mange.

Sjovt nok betyder det, at der er større sandsynlighed for at finde en partner på en datingside, hvis du leder efter en mand i alderen 16 – 25, en hvis du er en mand i alderen 16 – 25, der leder efter en kvindelig partner.

Ligeledes er netdating også langt mere udbredt i Region Hovedstaden, ligesom det er markant mindre udbredt i Region Sjælland, men hvad der i høj grad er interessant at bemærke, er, at uddannelsesniveau modsat mange andre tendenser ikke gør nogen forskel. Kort sagt er folk med en lang videregående uddannelse lige så repræsenterede som faglærte og ufaglærte.

Dem der bruger dating sider er generelt meget på nettet

Data fra utallige undersøgelser viser, at dem der gør brug af dating sider generelt gør større brug af nettet, end dem der ikke gør. For eksempel er hele 96 procent af dem, der gør brug af dating sider også tilstede på sociale medier, det tal er i befolkningen generelt næsten 20 procent lavere, ligesom 45 procent også søger job via internettet. For den generelle befolkning er det tal helt nede på 21 procent.

Write A Comment