Bolig

Guide – det skal du huske, når du vil foretage el-arbejde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Står du lige nu overfor et større el-projekt, og er i tvivl om, hvad du egentligt må foretage dig, når det kommer til el installering? Så er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvad du skal huske, når du vil foretage el arbejde.

Hvad må du selv lave?

Du ved med sikkerhed allerede, at det kun er nogle elinstallationer, du selv må foretage. Som udgangspunkt må du som almindelig privatperson kun udføre overfladisk el arbejde. Dette betyder, at du ikke må ændre ved den grundlæggende installation i din bolig.

Er du i tvivl om, om du må udføre en bestemt elinstallation, er det vigtigt, at du kontakter en professionel fagmand, der kan hjælpe dig og eventuelt udføre din elinstallation. Du kan blandt andet kontakte Fjordens El, hvis du ønsker hjælp med elinstallationerne i din bolig.

Husk at frakoble strømmen

Det giver måske sig selv, at du skal huske at frakoble strømmen, når du skal udføre en elinstallation i din bolig. Trods det åbenlyse, kommer mange mennesker ofte til skade, fordi de glemmer at frakoble strømmen, når de skal foretage en elinstallation i deres bolig. Du kan blandt andet slukke for strømmen gennem hovedafbryderen i din bolig. Du kan dog også vælge blot at afbryde strømmen til det, du skal udskifte, eller installere, ved at tage stikket ud manuelt.

Hvis du ikke ønsker at komme slemt til skade, når du skal lave el arbejde, er det altså yderst vigtigt, at du husker at frakoble strømmen.

Undersøg særlige regler

Der findes diverse forskellige særlige regler, når det kommer til elinstallationer og el arbejde i forskellige rum. Skal du eksempelvis foretage en elinstallation i dit badeværelse eller køkken, er det vigtigt, at dit badeværelse mindst indeholder én brugbar stikkontakt. Gør dit badeværelse ikke dette, er det vigtigt, at du husker at få installeret en til eksempelvis tørretumbler eller vaskemaskine.

I køkkenet skal der være minimum tre stikkontakter fordelt på minimum to grupper på din eltavle. Står du lige nu overfor en renovering, er det altså vigtigt, at du husker at overveje og undersøge disse særlige regler.

Write A Comment