Velvære

Her er de gode råd til dig, der sørger

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det er meget hårdt at miste en elsket. Men der er intet facit for hvor hårdt det er. Sorg er nemlig frygteligt individuelt, og det der er et kort forløb for nogle kan strække sig i måneder eller år hos andre. Her bringer vi i samarbejde med hjemmesiden findbedemanden.dk en række råd til dig, der skal igennem et forløb med sorg.

Husk at spise, sove og bevæge dig

Det er hårdt at sørge, og det kan gøre frygtelige ting ved ens hverdag, når der vendes op go ned på livet som vi kender det. Men det er vigtigt, at man prøver at følge simple rutiner som at sove, spise og bevæge sig.

Når du spiser, undgår du, at du opbygger problemer med ondt i maven, mens søvnrytmen er med til at give dig energi til at håndtere det tunge pres fra dine følelser, ligesom du kommer til at have bedre tankekontrol, fordi hjernen er udhvilet.

Når du kommer ud og bevæge dig, er det også med til at forstærke behovet for mad og søvn, så du får sovet og spist, men den friske luft kan også have en positiv effekt på humøret. Særligt at gå i naturen kan være hjælpsomt.

Brug tiden med andre

Noget af det værste man kan gøre, når man mister, er at isolere sig. Det at møde forståelse. Medfølelse og bare snakke med andre kan være noget af det vigtigste i forhold til at lindre sorgen. Alene det at sætte ord på er meget vigtigt, da man skal have sine tanker ud af kroppen.

Selv hvis du er typen, der er vant til at håndtere dine tanker og følelser alene, er det vigtigt, at du i disse tilfælde husker at bruge menneskerne omkring dig. Du behøver ikke nødvendigvis kun at tale om din sorg – det at lave noget helt andet eller snakke om noget andet kan være med til at skabe små frirum, som er med til at give dig lyspunkter.

Husk at du skal leve igen

Hvis du har mistet en partner, er det vigtigt at huske, at det at miste ikke betyder, at man ikke kan elske igen. Desuden kan man sagtens elske flere på en gang og bringe de lykkelige minder fra sin fortid med sig videre igennem livet. Vi er alle mennesker med vores egne historier – og din fortid vil altid være en del af både din nutid og fremtid. Respekter den og huske at man sagtens kan komme videre med et æret minde om en elsket intakt.                                                        

Write A Comment