Velvære

Hold ørene varme med en blød strikhue

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det er snart ved at være tid til, at vi igen skal pakke det varme tøj frem. For der er ikke mange måneder til, at efteråret og vinteren kommer på besøg med sine kolde dage. Du kan bruge de hyggelige aftener på selv at strikke en hue, der kan holde dine øre varme hele vinteren. At strikke en hue kan både være et godt projekt for en nybegynder men også for den meget rutinerede strikker. Først skal du bare lige vide hvilket garn og hvilke strikkepinde, du bør bruge. Meget af dette kræver viden indenfor området – Dét og meget mere kan du finde på nyheder Aalborg.

 

Rundpinde og uldgarn

Skal du strikke en hue, vil du gøre dig selv en tjeneste ved at bruge rundpinde. Så slipper du nemlig for at sy den sammen til sidst. Til huen kan du både strikke huer af bomulds- og uldgarn, men da uldgarn er yderst velegnet til al slags varmt tøj, er dette at foretrække. Uldgarn har en fantastisk evne til at regulere varmen, så huen kan holde dig varm. Samtidig kan ulden også transportere fugt fra kroppen, og den er meget luftig i forhold til andre garntyper. Du kan strikke din hue med både fine eller lidt grovere typer af uldgarn. Vær dog opmærksom på, at når det gælder uldgarn, er det typisk de fine garntyper, der ikke kradser.

 

’Den lette hue’

Når du selv strikker en hue, er der ingen grænser for, hvordan den kan komme til at se ud. Når du følger en opskrift, kan du altid ændre på farve, mønstre osv. Er du nybegynder, kan du starte med ’den lette hue’, hvor man sådan set bare slår nogle masker op på en 40 cm rundpind og så strikker rundt og rundt. Hvor mange masker, du skal slå op afhænger af, hvor stor en omkreds din hue skal have, og hvilken type garn du har valgt. Bruger du noget lidt tyndere garn, skal der flere masker til, end hvis du bruger noget tykkere garn. Er du interesseret i mere viden indenfor strikkefaget, kan du surfe videre på nettet efter yderligere information på nettet og nyheder Aalborg – ovenstående link.

Write A Comment