Information

Hundetegn hos hunde – hvorfor hundetegn er vigtige

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hundemærker er en type identifikation, som mange hunde bærer. Hundemærket kan indeholde navn og kontaktoplysninger for ejeren samt eventuelle medicinske oplysninger om dyret. De kan findes i enten metal- eller plastmaterialer, men det er vigtigt at vælge et, der er holdbart nok til at modstå en aktiv livsstil. Hundemærker er normalt fastgjort til et halsbånd med en lille kæde eller ring. I denne artikel vil vi diskutere, hvorfor hundetegn er vigtige for din pelsede ven!

Det skal der stå på hundetegnet

Der er en lov, der siger, at der skal stå to ting på hundeskiltet.

  1. Ejers navn
  2. Ejers (og hunds) adresse

Det er de to ting, som der skal stå på hundeskiltet, som minimum. Det kan være en god ide, også at skrive et telefonnummer på. På den måde lettes processen, hvis hunden løber væk, og hvor den kan hentes.

Det bør du undgå at skrive på

Du bør undgå at skrive hundens navn på hundeskiltet. Man skrev hundens navn på hundeskiltet i gamle dage, og nogen gør det stadig den dag i dag. Men det frarådet at skrive hundens navn i dag, fordi hundetyveri er populært som aldrig før. Det, at hundens navn står på hundeskiltet, vil skabe en bedre relation mellem hundetyven og hunden, fordi tyven kan skave en form for tryghed hos hundens, ved at kalde den dens navn.

Derfor skal hunden have hundeskilt

En anden lov siger, at en hund skal have et lovpligtigt hundetegn på sig, fra den er 3 måneder gammel. Det gælder, når den er uden for matriklen. Hundeskiltet, er som en slags sikkerhed, hvis hunden i værst tilfælde skulle løbe væk. Måske sidder du og tænker, at din hund ikke kunne finde på at løbe væk, men der kan opstå situationer, hvor hunden kan blive bange og løbe væk, hvor man ikke kan nå at få kontrol over situationen. Det gælder især hvis hunden er bange for høje lyde, såsom skud og fyrværkeri.

Hundeskilte kan købes online, samt i alle dyrebutikker. Du kan designe dit helt eget hundeskilt, præcis som du godt kan lide det, eller som passer bedst til hundens størrelse og udseende.

Bestil et i dag

Du kan vælge mellem et hav af forskellige former, farver, motiver og du kan pynte det med similisten, farverige motiver og tegn. Desuden kan du vælge, hvilken skrifttype teksten skal stå med, og man kan både få skrevet på forsiden og bagsiden, hvis man føler det nødvendigt. Se mere om Hundetegn her, hvor ét koster kun 75 kroner.

Write A Comment