Det er altid en god ide at sikre at dem man arbejder sammen med, har en forsikring, men vigtigere er at tjekke deres bedømmelser. Det er ofte meget bedre med mund til mund end offentlige bedømmelser, men i mangel af bedre er det noget der kan give et rimeligt billede af den kvalitet man kan forvente.
Derudover handler det om at finde en virksomhed som du har set resultater fra enten via deres egen hjemmeside eller fra andre. Selvfølgelig kan hjemmesider manipuleres, men oftest ser man billeder fra den virkelige verden før og efter arbejdet og så giver det en ret god indikator.
Kan man selv rense fliserne
Det anbefaler vi ikke at gøre. Vi mener det bedste du kan gøre, er at få fat i et firma, som ved h vad de laver og som har de rigtige materialer og maskiner.
Dermed ikke sagt at man ikke kan, for selvfølgelig kan man det. Du skal blot regne med at du er meget længere tid om noget der ikke giver det samme ensartede resultat.
En professionel højtryksrenser og et Turtle hoved koster i omegnen af 20.000 og så kommer der alt det andet oven i. Der er stor forskel på hvad det og en hobby højtryksrenser til husbehov kan klare.
Så hvis du har tiden til det så gå endelig i krig. Hvis du vil nyde livet så lad de professionelle om det og tag et glas rødvin i stedet.
Hvordan foregår fliserens?
Først vil man rydde grundigt op og feje det værste skidt væk fra området da det vil sinke det en del af det kommer i maskinen. Når det er gjort og der er rent så skylder man hurtigt området over for at vurderer hvor hurtigt vandet trænger ind i flisen. Det giver et overblik.
Ikke alle gør sådan, men det er et trick til at vurderer opgaven.
Herefter vil man vaske hele området med vand og børste på en special Turtle, som de kaldes. Måske fordi det ligner en skildpadde.
Det er denne proces der tager længst tid, men også her du kan se resultatet.
Når man er færdig med det skyldes hele området grundigt af for snavs og rester. Det er vigtigt at man gør det. Når det er tørt så lægger man imprægnering ud. Imprægneringen er en skum, der trænger ind i fliserne og lukker alle huller og dermed overfladen så der ikke kan trænge nyt skidt ind og særligt vand, der kan blive til nye alger og svampe.
Til sidst lægges ny fuge sand ud da det er væk. Dette er en omkostning som du selv står med, da du kan have forskellige krav. Vi anbefaler en som ikke myrer kan grave i eller en der bliver hård som cement når der kommer vand på den.
Nu er arbejdet slut og du vil kunne nyde din flisebelægning. Hvis du vil vide mere om fliserens og algebehandling så kig på https://www.ingen-alger.dk/
NB: Billedet er venligst udlånt af ingen-alger.dk
Du klan også læse mere om taget på dit hus og om betydningen af at passe på det https://www.byggeri.dk/guide/tag/artikler/taget-har-stor-betydning-for-dit-hus