Velvære

Hvornår skal du bruge flystrømper?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Har du også prøvet, at dine ben eller fødder nærmest svulmer op, når du er ude at flyve eller køre langt i bil eller tog? Så kan støttestrømper hjælpe til at dine rejser fremover bliver nemmere, rare og behagelige. Uanset om du skal rejse langt med fly, bil, bus eller tog, kan det altid anbefales at du bruger et par støttesokker.

Der er rigtig mange fordele ved at bruge flysokker. De er med til at holde forskellige symptomer væk. Derudover fremmer de blodgennemstrømningen fra fødder til hjerte og kan hjælpe med at overvinde ubehagelige bivirkninger, som kan opstå undervejs på en rejse. Når du er ude og flyve, så påvirker trykket dine ben og øger chancen for hævelser eller endda blodpropper. Men da flystrømper er designet til at sidde tæt omkring ben og fødder, hjælper de vener og muskler med at cirkulere blodet mere effektivt.

Stimuleringen af blodgennemstrømningen hjælper specielt på lange rejser, uanset om du er siddende, stående eller gående, og hjælper musklerne ved anstrengende aktiviteter som f.eks. efter en lang dag med lange vandreture.

Strømperne er ikke kun noget der bruges af dine bedsteforældre eller ældre mennesker, men kan derimod bruges af alle, som gerne vil undgå ubehag i benene. Hos Hafaro.dk har de flystrømper i høj kvalitet til billige priser og med dag til dag levering, hvis du står og skal på rejse snart.

Udover at bruge flysokker, så er der også nogle andre ting, som du selv kan gøre for at undgå ”tunge ben” under en flyvetur som f.eks. at vippe med fødderne, gå en tur op og ned af flyets midtergang, eller øve sig på knæløft.

Det kan være en god idé at have flere par rejsestrømper med på turen, så du slipper for at undvære dem, når de skal vaskes. Sørg for altid at have to par i tasken, så du både har et par til selve turen men også til selve opholdets spadsere- eller vandreture.

Kært barn har som sagt mange navne, og derfor kan du godt blive forvirret når du læser om rejsestrømper, flystrømper og støttestrømper, men de kan alle sammen det samme, nemlig at du undgår hævede ben og hjælper med cirkulationen i dine ben. Derudover reducerer de også risikoen for blodpropper. Og det er selvfølgelig klart, at jo længere tid du rejser, jo større chance for blodpropper er der. Selvom alle disse rejsestrømper ligner helt normale knæstrømper, så skal du ikke lade dig snyde, fordi det er strikketeknikken som forstærker musklernes pumpefunktion, når du sidder ned.

Udover når du rejser, så kan støttestrømper også bruges ved stillesiddende arbejde, som nemt kan give trætte ben. Men udover sokkerne, er der ting du selv kan gøre for at undgå ubehag i fødderne. F.eks er det en fordel, hvis du selv bevæger dig mindst 5 minutter hver time, og lader være med at sidde med korslagte ben.

Omvendt kan de også bruges hvis du står stille på dit arbejde. Fordi når du står giver det en statisk belastning, der hæmmer blodcirkulationen. Strømperne øger blodcirkulationen og reducerer dermed trætheden og hævelserne i benene.

Write A Comment