Information

Indret haven nemt og smukt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De fleste danskere har, i en eller anden udstrækning, en have. Går man en tur i det lokale, er det desværre også nemt at se, at det er de færreste, der gør noget ud af den eller sågar får græsset slået regelmæssigt. Det er ærgerligt, for haven er nu engang en stor del af førstegangsindtrykket, når man ankommer ved din bolig.

Er du en af dem, der aldrig rigtig har fået monteret de grønne fingre og faktisk skammer dig lidt, når du går gennem haven, er der heldigvis råd for sagen. Først og fremmest bør du dog forsøge at diagnosticere, hvorfor du endnu ikke har fået gjort noget ved haven. Nogle siger for eksempel, at de ikke ønsker at bruge al den tid i haven. Andre siger, at de er bange for, at en nyindrettet have hurtigt kan gå hen at blive dyr. Det at indrette haven behøver dog hverken at være dyrere eller mere tidskrævende, end man ønsker det.

Praktiske råd

Mange døjer for eksempel med bakker og skråninger i haven, der ofte bliver våde og mosfyldte grundet regnvand, eller som bare er besværlige at slå græs på. I så fald kan du nemt og billigt konvertere den frustrerende skråning til et fint bed ved bare at købe nogle planter til skråning.

En anden vigtig del af både en fin og praktisk have er naturligvis hækken, og har du endnu ikke fået anlagt sådan en, kan det med sikkerhed anbefales. En hæk afskærer dit liv i haven fra uvedkommende blikke og giver desuden haven en klar visuel grænse. En hæk behøver tilmed på ingen måde at være så dyr er lang tid undervejs, som mange mennesker tror. Du kan for eksempel nemt købe en klassisk ligusterhæk som færdighæk, der således kan give dig en stor, prægtig hæk i løbet af en eftermiddag.

Write A Comment