Information

Insekter har brug for vand!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vand skal der til

Alle levende væsener har brug for vand for at overleve. Det gælder naturligvis også insekter, og det ser vi nærmere på i denne mini-artikel, hvor fokus er på pasning af diverse insekter.

Det kan være insekter, du har fundet i naturen og vil nærstudere, eller det kan være insekter du holder i terrarie med henblik på at bruge dem som foder til dine fugle eller andre dyr.

Vand-krystaller – kunstigt vand til insekter

Problemet med insekter er, at de meget let drukner i åbent vand. Derfor er vand-gelé en smart måde at give dem vand på. Det kan du f.eks. læse om i denne artikel om vand-krystaller, hvor forskerne bruger vand i gelé-form til forsøgs-insekterne. (Artiklen er på engelsk, men dog med danske forskere).

Når vandet er “tykt”, kan insekterne ikke drukne i det, men de kan stadig suge væsken i sig. Det er smart!

Andre drikke-tricks til insekter

Der er også mange andre gode tricks til sikker vanding af insekter:

Væske via svamp

En våd svamp er også en sikker måde at tilbyde vand til insekterne. Svampen skal selvfølgelig være ren og uden sæbe eller andre kemikalier. Fugt svampen, og sæt den ind til insekterne. De kan nu suge al den væske, de har behov for.

Køkkenrulle, vat og lignende

Hvis du ikke lige har en ren svamp, kan køkkenrulle, vat eller lignende også sagtens bruges. Gør det fugtigt, og stil det ind til insekterne. Vær opmærksom på, at det nok hurtigt tørrer ud, så det kan være nødvendigt at tilføre vand ret ofte.

En skål med små-sten

Du kan også bruge en skål (eller måske bare et låg fra en flaske eller et glas). Fyld skålen op med småsten og hæld vand i. Tricket er, at vandet ikke må kommer helt op til kanten. Det skal gerne være sådan, at insekterne kan have fodfæste på stenene, og så stikke hovedet ned og drikke. På den måde er der gode chancer for, at de ikke drukner.

Den klassiske og naturlige insekt-vanding

Mange insekter klarer sig fint i naturen uden direkte adgang til vand. De drikker i stedet fra nedfaldsfrugter eller andet, som indeholder vand. Eller de spiser blade og andet væskeholdigt grønt.

Det kan du naturligvis simulere. Husk blot, at der hele tiden skal være adgang til væske. Her hjælper et stykke indtørret frugt ikke meget, så udskift det dagligt, efterhånden som det tørrer ud. – eller lav et friskt snit, så insekterne kan komme til.

Hvis du bruger frugt eller grønt fra husholdningen, skal det i øvrigt helst være helt fri for sprøjtegifte. Selv små mængder kan være fatale for insekter.

 

 

Write A Comment