Information

Optimer din have

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Haven er helt vidunderlig, særligt om foråret og sommeren, når vi rigtig kan nyde den. Her kan vi slappe af, se naturens gang og få lov til at stresse af. Der er mange muligheder i en have, som kan gøre den dejlig at være i. Det kræver selvfølgelig noget arbejde, for planterne skal passes, græsset skal slås og lignende ting. Her kan du læse om, hvordan du kan forbedre din have endnu mere.

Kapilærkasse

En selvvandingskasse – eller kapilærkasse – er et system, der er virkelig smart. Det sørger for vanding og gødning af dine planter i op til 1-2 uger. Det består af en flamingokasse med 3 rør, som fyldes med vand og gødning. Gennem de 3 rør kan planterne suge vand og få gødning. Det er utrolig smart og sparer dig for noget arbejde. Samtidig er det en god idé, når du skal på ferie. Flamingokassen i sig selv ser ikke så flot ud, så du kan købe en skjuler til selvvandingskasse med hjul på.

Bær og frugter

Noget andet, der er vildt lækkert i en have, er at have buske med bær eller frugttræer. På den måde kan I dyrke jeres egne frugter og bær, hvilket, børn også synes, er vildt sjovt. Lave æblekage om efteråret, pæretærte, brombær muffins eller plukke jordbær om sommeren. Der findes ikke noget bedre! Du kan købe brombær busk her eksempelvis og komme i gang med dette projekt. Brombær er blevet meget populære, og det er en slags bær, som både børn og voksne elsker.

Frugttræer fylder lidt mere, så kan en busk være et mere overskueligt projekt, hvis du ikke har den største have.

Urtebed

På samme måde som med frugt og bær kan du også gro dine egne urter og grøntsager. Dette er et godt familieprojekt. Samtidig kan I få lækre, friske urter på jeres æggemadder, eller hvad I nu skal bruge det til. Det er super skønt at være bæredygtig på denne måde, og selvom det bare er nogle få, kan det stadig være sjovt for børnene at se, at alting ikke kommer fra supermarkedet af.

Legeplads

Det er vigtigt for børn at komme ud i den friske luft. Måske kommer de meget ud i løbet af dagen, men elsker stadig at bruge tid udenfor. Så kan det være en god idé at investere i en gynge, et legehus eller en trampolin, som børnene kan hygge sig med.

Write A Comment