Information

Sådan får du brugt din have mere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Selvom mange af os er heldige at eje en have, så er det alligevel de færreste af os, der kan få skrabet nok tid sammen til at nyde den i fulde drag. For nogle gange kan det være bøvlet at være i haven, og mange af os forbinder det desuden med havearbejde. Derudover kan det nogle gange simpelthen føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet, og så kan det friste lidt mere bare at slå computeren op og se en serie end at skulle gå ud i haven. Men det er en fin tendens, at flere og flere af os tilbringer mindre tid ude i naturen, for det er rigtig sundt for både krop og sind at være i det fri.

Frugttræer

Der er noget klassisk og dejlig gammeldags over frugttræer. De flotte træer kan pynte i enhver have, og de kan gøre underværker for ens haves helhed. Derfor kan det være en rigtig god idé at plante frugttræer i sin have, som kan vokse sig store og flotte henover en årrække. Mange danske haver har æbletræer, hvilket er et utrolig populært frugttræ at have stående. Det danske klima er nemlig helt oplagt for æbletræer, og der er en lang tradition for at høste æbler mange steder i landet.

Der findes intet bedre end et sundt og saftigt æble på en varm sensommerdag, og har man flere træer stående, kan man eksperimentere med forskellige æblesorter.

De mange æblesorter har hver deres særegne smag og kendetegn. En af disse sorter er et Ingrid Marie æbletræ, som har en mere syrlig, men stadigvæk sød smag. Et Ingrid Marie æble er fantastisk til madlavningen eller bare friskt, og idet frugterne modnes senere, kan de fint spises i efteråret.

De lækreste bær

Også buske med bær kan pynte utrolig meget på ens have, og heldigvis er disse buske nemme at plante og passe. Man skal dog være opmærksom på, at ens bærbusk ikke breder sig alt for meget og indtager for meget af haven. Især hindbær er en favorit blandt mange, og en hindbær busk er især et hit blandt mindre børn. Så kan man gå en tur rundt i haven og nyde de lækre hindbær. Hindbær er derudover dejligt at bage med, og der findes mange gode opskrifter på for eksempel hindbærtærter, hindbærmousse eller hindbærroulade. Mulighederne er simpelthen uendelige med hindbær, og derfor skal også du helt sikkert dyrke hindbær i haven.

Write A Comment