Information

Sushi på en ny måde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sushi er et lækkert køkken, der har været nydt af folk over hele verden i århundreder. Denne guide vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om sushi, fra historie til tilberedning. Vi vil også diskutere nogle af de mest populære typer sushi, og hvordan man bestiller dem på en restaurant. Så uanset om du er sushi-begynder eller en erfaren fan, kan du læse videre for at få alle de oplysninger, du har brug for for at nyde denne velsmagende ret.

Sushi menes at have sin oprindelse i Sydøstasien, hvor fisk blev konserveret ved at fermentere den i ris. Den tidligste omtale af sushi i Japan stammer fra det andet århundrede e.Kr., hvor et kinesisk dokument beskrev de japanske metoder til konservering af fisk. I det ottende århundrede var sushi blevet en populær ret i Japan, og siden da er den blevet nydt af folk over hele verden.

Der findes mange forskellige typer sushi, men de kan groft sagt inddeles i to kategorier: nigiri og maki. Nigiri er lavet med skiver af rå fisk, der er placeret oven på små kugler af ris, mens maki er lavet med strimler af fisk eller grøntsager, der er rullet sammen i tang og ris. Der findes meget lækkert der er mange forskellige nigiri og maki, så du skal prøve et par forskellige typer for at finde din favorit.

Når du bestiller sushi på en restaurant, får du normalt en menu med alle de tilgængelige muligheder. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal bestille, kan du spørge tjeneren eller servitricen om anbefalinger. Det er også høfligt at lade dem vide, om du har allergier eller diætmæssige begrænsninger. De fleste sushirestauranter vil med glæde imødekomme dine behov.

Sådan skal du servere sushi: Sushi serveres typisk med sojasauce, wasabi og syltet ingefær. Sojasovs bruges til at give sushien smag, mens wasabi er et krydret krydderi, der ofte bruges til at tilføje en smule varme. Syltet ingefær er et forfriskende tilbehør, der hjælper med at rense ganen mellem bidderne. Book sushipige her er også en mulighed, du bør klikke ind og læse mere om. Det er en anderledes måde at servere sushi på, og det er især sjovt, hvis du gør det som en overraskelse for dine gæster, så ingen ved noget på forhånd. Det bliver med garanti et hit.

Når du er klar til at spise din sushi, dypper du fiskesiden af nigiri’en eller maki’en i sojasaucen. Tilsæt derefter en lille mængde wasabi til sojasovsen, inden du spiser den. Hvis du vil prøve noget andet, kan du også blande wasabi i dit sojasaucebæger. Nogle mennesker kan også godt lide at spise deres sushi med syltet ingefær, som kan bruges som en ganerenser mellem de forskellige sushibidder.

Vi håber, at du har nydt denne guide til sushi. Nu hvor du ved lidt mere om dette lækre køkken, opfordrer vi dig til at tage ud og prøve det selv. Med så mange forskellige typer sushi til rådighed er der helt sikkert noget, som du vil elske. Tak fordi du læste med.

Write A Comment