Information

Tips til at løse et escaperoom del 3.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sådan vinder du et escaperoom – del 3

11. organiser strategisk

Er der dårlig belysning, så placer alle ikke brugte genstande hvor der er mest lys. Hold relaterede genstande samlet (fx træpinde med mønstre eller papirer med samme logo)

12. opdel rummet

Gennemsøg hele rummet. Opdel rummet i sektioner og tag en sektion hver. Husk at kigge ind under ting og tjek oppe på skabe. Oftest vil ting befinde sig alt mellem ankel og “stå på tær” armhøjde.

13. Vær grundig når i søger

Som i rigtig grundigt.

– Tjek lommer på tøjgenstande

– Flip igennem bøger (ikke læs dem grundligt) og se om noget er skjult inden i.

– Kan nogle skabe og skuffer åbnes uden nøgle eller kode?

– Magnetisk eller med velcro fastgjort under møbler eller lign.

– Står der noget under skuffer, stole eller lign.

I denne process er det også en god ide at danne sig et overblik hvor hvor der skal bruges nøgler og koder.

14. Lyt til Gamemasteren

Allerede under præsentationen af rummet, kan jeres gamemaster afskøre nogle hjælpsomme ting der vil spare jer en masse tid. Gamemasterens opgave er at hjælpe jer i den rigtige retning og dennes ord skal aldrig ignoreres.
Sender jeres gamemaster jer hint undervejs, er det fordi denne kender spillet og ved hvor langt I er. Gamemasteren har vurderet at I har behov for at skub i den rigtige retning.

15. Bed om hjælp

Afklar allerede inden I går igang, hvordan I kan bede om hjælp hvis I føler for det. Og tøv ikke med at gøre det. Gamemasteren er erfaren og skal nok tilpasse sin hjælp til hvor langt i er i spillet. Det er ikke et nederlag at få hjælp til at gennemføre et escaperoom.

16. Virker koden ikke?

Du har en kode. Du prøver den på alle låse, men intet virker. Spørg gamemasteren om det er den rette kode. Så får du hurtigt afklaret om I skal gå anderledes til værks på en opgave eller om I skal gemme koden til senere.

Fortsættes i del 4

Write A Comment