Velvære

Buksedragt, Jumpsuit, eller hvad hedder det nu?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Buksedragt – Kært barn har mange navne

Kært barn har mange navne, og dette gælder også buksedragt. Der findes forskellige synonymer og skal vi ikke prøve én gang for alle at få helt styr på hvad de forskellige navne repræsenterer helt nøjagtigt? For skal man være helt nøjagtig, så er det faktisk ikke det samme, om du søger på jumpsuit, buksedragt eller på overall. Der er forskellige signalementer som gør det til en overall og til en jumpsuit. Men lad os nu få helt styr på det, skal vi?

Heldragt

I sig selv siger det jo sig selv. Det er en beklædningsgenstand som er hel. Altså som dækker hele kroppen og er i ét stykke. Ikke to men ét. Den er med ærmer og lange bukseben. Den blev set første gang i 1941, under anden verdenskrig, hvor den amerikanske hær fik en uniform bestående af en jumpsuit, designet af William P. Yarborough. Jumpsuiten ses ofte i militæret, hos piloter og tilmed racerkører. Dragten er praktisk i situationer hvor det være livsfarligt, hvis der er noget der kan sidde fast.

Jumpsuit

Jumpsuit er det samme som en heldragt, en beklædningsgenstand, som dækker kroppen i ét stykke. Jumpsuit og heldragt er det samme, jumpsuit er blot det originale navn, som er på engelsk. Den danske oversættelse er heldragt. 

Buksedragt

Buksedragten og ligesom heldragter og jumpsuiten også et beklædningsgenstand som er i ét stykke. Omtalen som buksedragten bruges som regel til dragte, hvor der er lange bukseben, og hvor overdelen er i stropper eller med korte ærmer. Et eksempel på hvordan en dragt kunne være vores smukke Glee Buksedragt, som har lange tætsiddende ben og overdelen er ærmeløs men i det smukkeste blondemateriale. 

Overall

Overalls tror man godt kunne betyde at det dækker det hele. Men overalls er faktisk en selebuks, med som regel lange ben, som buksedragt, men de findes også med korte ben, og overdelen er med seler om skuldrene. 

Playsuit

En engelsk betegnelse for ovenstående. Blot en anden betydning, da man bedre kan “lege” i en buksedragt, da den ikke niver eller klemmer nogen steder, så der er mere plads til at bevæge sig i. Men ser tit at disse playsuits er med korte ben og som regel er disse playsuits festlige, altså til brug til fest, hvor der skal danses og hygges. 

Bodysuits

Bodysuits er blevet populære indenfor de seneste år. Man benyttede dem meget i gamle dage, men forsvandt pludselig fra markedet. Nu er de populære igen, men nok mest af alt fordi de produceres i forskellige designs, så de sågar bruges til fest. De fås med blonder, i gennemsigtigt materiale. Med åben ryg og meget meget mere. De er gået fra at være gammeldages til at være moderne og ligefrem sexede. Nogle forbinder disse bodysuits med babyers bodier, og jovist har de en lighed, da den stammer derfra. Men det smarte ved den kvindelige body er, at de er åbne i skridtet.

Hvorfor vælge disse dragte? 

Du tænker måske at disse dragte er meget upassende og upraktiske. Buksedragt,  jumpsuits og heldragtene er til dels også ret upraktiske i forhold til når man skal på toiletbesøg, da man tit og ofte skal have hele dragten af. Pånær bodysuiten, som kan åbnes i skridtet. 

Men der er flest gode ting ved dragtene og suitsne. Det er at de kan bruges til både fest og til at slappe af i. De strammer ikke nogle steder, medmindre man har valgt en for lille størrelse. De fås i flotte designs med blonder til fest og i tætsiddende facon som en buksedragt. Men de fås også i løstsiddende design, så man kan slappe af til søndagsfilmen med chips og cola som en jumpsuit. Der findes så mange forskellige modeller og designe, så man kan helt sikkert finde lige det der passer dig og din kropsfacon bedst. 

Write A Comment