Information

Vil du være gravid? – få 7 tips til at blive hurtig gravid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vil du gerne være hurtig gravid, og har svært ved at vente, så få du hermed nogle gode råd til hvordan du får de bedste chancer for at blive gravid hurtigt. 

1. Få et tjek hos din læge

Det bedste du kan gøre for dig selv er at få et tjek hos lægen, for at få tjekket om alt nu er som det skal være. Dette gælder en gynækologisk undersøgelse, få styr på alle de tilskud og vitaminer som er godt, når man gerne vil være gravid. Snak med din læge om nogle vitaminer med folsyre. Folsyre er vigtige, både før du bliver gravid og når du er gravid. 

2. Få styr på din cyklus

For at blive gravid er det grundlæggende at vide hvornår der er størst chance for at blive gravid. For at man kan vide det, er det vigtigt at man kender sin cyklus. Hvis du har en meget stabil cyklus, så kan du også hurtigt finde ud af hvornår du er mest frugtbar. Har du en ustabil cyklus, eller også hvis den er stabil, så kan du få hjælp med at finde ud af hvornår du er mest frugtbar. Dette gøres ved hjælp af en ægløsningstest. Testen vil kunne fortælle dig, hvornår tiden er inde. Det er sådan, at den første dag i din menstruationsperiode er dag 1. Begyndt at at teste om morgenen fra dag 9, indtil du kan se 2 streger på din ægløsningstest. Kvinder med en normal cyklus på 28 dage, kan forvente ægløsning på dag 14. Men længden af cyklusser kan varierer fra kvinde til kvinde. 

3. Stop med at bekymre dig

Sørg for at du ikke bliver helt besat af at skulle blive gravid, så det stiger én til hovedet. Når du ved hvornår du har ægløsning, så nyd tiden med din partner og nyd det, i stedet for at tænke på at i skal ligge i bestemte stillinger for at blive bedst muligt befrugtet. Der er nemlig ingen videnskabelige beviser for, at der er nogen stillinger der kan øge ens chance for at blive gravid, fremfor andre. Dog er det logisk at sæden har svære ved at strømme op, hvis i er i stående eller siddende stilling, pga. tyngdekraften. 

Gravid

4. Stå på hovedet efter samleje?

Du har måske hørt at man skal stå på hovedet, eller bare vende underlivet på hovedet, så sæden bedre kan finde vej – Men det er en skrøne, der er ingen videnskabelige beviser for at chancen er større. Sædcellerne skal nok finde vej. Men det er et godt råd at man ligger og slapper af i 10-15 minutter efter end samleje, men du behøver altså ikke at have fødderne oppe i luften. 

5. Lad vær at overdriv

Som nævnt i punkt 3, så lad vær at lad dig styre alt for meget omkring at det er alt eller intet. Der er ingen større chance for at blive gravid ved samleje hver dag i ægløsningperioden. Man siger at sex hver 2. dag giver chancer nok. Sædcellerne kan leve i op til 72 timer  efter samleje, og chancen for at blive gravid er eksisterende i de 72 timer efterfølgende. 

6. Undgå stress

Sørg for ikke at blive unødvendigt stresset når du ønsker at blive gravid. Stress kan nemlig forstyrre ens ægløsning. Så jo mere du slapper af, jo bedre. Hvis du føler dig stresset, er det vigtigt at du finder nogle metoder til hvordan du kan slappe af bedst muligt. Dette kan være akupunktur, massage-behandling eller om det kræver at du lægger dig i times tid med en god lydbog. Du kan også prøve med et glas vin, som får kroppen til at slappe af, uden at det skader noget. 

7. Lev sundt 

Sørg for at tilvænne dig sunde vaner, i form af god og nærende mad og regelmæssig træning. Men sørg for at du ikke overtræner. Træner man for meget, kan det godt påvirke ens ægløsning. Nogen kvinder der træner meget, har en kortere cyklus end 28 dage. Eksperterne siger at du skal træne regelmæssigt, dvs rask gågang 30 minutter 5 gange om ugen, som det mindste. Ryger du? Så stop, hvis du ønsker at blive hurtigt gravid. Rygning virker negativt ift. Din frugtbarhed, og hvis du bliver gravid, så skal du alligevel stoppe. 

Write A Comment