Information

Guide: Få svar på dine spørgsmål om ETF handel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Investering er populært som aldrig før. Alt fra aktieinvestering til handel med råvarer såsom guld og sølv er investeringsløsninger, som er i er stor fremgang. Det samme gælder for ETF handel, der stort set kun kan handles på udenlandske børser, som det ser ud nu. Derfor er investeringsformen endnu også ny og ukendt for mange danskere, men er du en af dem, som har snust lidt til begrebet ”ETF”, kan det være, du sidder med nogle få simple spørgsmål, som du ønsker besvaret.

Da investeringsformen er en smule ukendt i Danmark, kan det også være svært at vide, hvor du præcist kan blive oplyst om det, du ønsker. Derfor har vi lavet en guide, som giver svar på de spørgsmål, du behøver, for at kunne vurdere, om du vil investere i ETF’er, eller om en anden investeringsform i højere grad vil kunne tilgodese dine investeringsønsker.

Hvad er ETF’er?

En ETF er en børshandlet fond, og forkortelsen står for ”exchange traded fund”. Når du investerer i en ETF, køber du reelt set ETF aktier, og derfor er det ligeså enkelt og billigt at investere i en ETF, som det er at investere i aktier. Det skyldes, at en ETF på mange parametre er det samme som en aktiefond – dog er der den ene undtagelse, at andele i en ETF handles på en børs. En ETF handles på store børser, som har høj likviditet, og derfor vil du også typisk få en bedre kurs.

Hvorfor bør jeg handle med ETF’er?

Der er en lang række fordele ved ETF’er på trods af, at de udenlandske fonde endnu ikke har opnået stor popularitet blandt danske investorer. Udbuddet af fonde er sort, og der er også et stort udvalg af gearede ETF’er, der gør det muligt at tjene mere på både kursstigninger og -fald, end man kan ved en almindelig fond.

ETF’er er også kendt for sin transparens, da man kan finde alle prisopdateringer på børsen. Derfor kan enhver også følge med i, hvordan en bestemt pris ændrer sig. ETF’s vægt og beholdning offentliggøres desuden dagligt for offentligheden, som er forskelligt fra almindelige fonde, som kun offentliggør dem hver måned eller hvert kvartal.

Er du en af de danske investorer, som kan se det attraktive ved udenlandske investeringsfonde? Laver du god research og finder du den rette platform at handle fra, kan det være, at ETF’er ender med at blive din foretrukne investeringsform.

Write A Comment