Velvære

6 simple råd til hvordan du passer på dine øjne og plejer huden omkring dem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vidste du, at den tynde hud omkring dine øjne er et af de steder, hvor rynker og linjer, som tegn på aldring, viser sig først? Dine livsstilsvalg har afgørende betydning for, hvor hurtigt du dukker op, og du kan endda forebygge og undgå det.

Også farven på det hvide i dine øjne kan være en indikator for, hvor sunde dine øjne er. En mere gul farve kan betyde mangel på vigtige vitaminer. Oplever du desuden, at der er flydende tegn for denne øjne, hvis du eksempelvis kigger op mod himlen? Det er ikke farligt, men det er også dine øjnes måde at fortælle dig lidt om din generelle tilstand i kroppen.

Brug en god øjenvippeserum

Øjenvipper er fine hårstrå, som er nødvendige at passe ligsom dit hår på hovedet, eller mænd, der passer skægget. Pasning og pleje af dine øjenvipper kan også være rent kosmetisk, hvis du ønsker at have længere og mere fyldige øjenvipper. Der er heldigvis en garanteret løsning i form af øjenvippeserum, der kan hjælpe dig med at styrke de fine og sarte øjenvipper. Sådan en serum er også med til at fugte vipperne og huden ved øjenlåge, så du undgår udtørring og skadede øjenvipper.

Få vitaminer der vedligeholder et godt syn

Øjnene består af forskellige vitaminer, mineraler og fedtsyrer, og det er derfor vigtigt, at du får nok af disse, for at vedligeholde et sundt syn. Hvis du er i tvivl, om du får det via den mad, du spiser, kan du tage et kosttilskud. Gå efter et tilskud indeholdende lutein, zink, c-vitamin, e-vitamin og omega 3 fedtsyrer (fiskeolie).

Hvis du oplever “flydere” i dit synsfelt, som vi gerne vil understrege ikke er farligt eller tegn på noget alvorligt, vil du muligvis kunne se en mærkbar reduktion i disse, efter du er begyndt på et vitamintilskud. Det er et super godt tegn!

Spist sundt og dyrk motion

I tråd med ovenstående afsnit, er det vigtigt at spise sundt og dyrke motion. Når du spiser sundt, får din krop alle de vitaminer og mineraler, som du ellers er nødt til at tage via kosttilskud. Sørg derfor at spise en god variation af frugt og grøntsager i løbet af dagen. Kød, fisk og skaldyr eller mejeriprodukter som ost og mælk indeholder mineralet zink, som er essentielt for en optimal øjensundhed.

Husk også at dyrk motion, da det er med til at opretholde en sund blodcirkulation. Det er godt for hele din krop og også vedligeholdelsen af dine øjne. Du har muligvis set dig selv i spejlet før, og endda kigget dig selv dybt i øjnene, og lagt mærke til alle de små røde blodkar i det hvide. De har godt af motion, da cirkulationen i blodet sikrer nye og friske blodforsyninger.

øjenserum

Anvend øjenserum til huden rundt om øjnene

Når du anvender øjenserum, som indeholder anti-age ingredienser, kan du udglatte rynker og de fine linjer rundt om øjnene. Huden omkring øjnene er meget tyndt og meget sart, og ved brug af en god øjenserum, kan du se en markant forandring efter kort tid og modvirke ældningstegn. 

En øjenserum er også god, hvis du har mørke rander under øjnene. Mørke render får en til at se træt og brugt ud, og det vil vi gerne undgå. Det er også ideelt med en øjenserum, hvis du har  tendens til poser under øjnene eller generel hævelse. Serummet fugter nemlig øjenkonturerne og sørger for at huden får en frisk glød og bliver mere fast. 

Undgå rygning samt fed og usund mad

Rygning er en af de store årsager til dårligt syn. Når du ryger, har det påvirkning på blodkarrene i nethinden i øjet. Det kan komme fysisk til udtryk ved, at det hvide i dine øjne bliver gult. Et typisk tegn hos rygere. På længere sigt kan det medføre nedsat syn og blindhed.

Fedt er godt for øjnene. Men det er kun det sunde fedt fra noget kød eller fisk og skaldyr. Hvis du spiser for meget fastfood og usund mad med en masse fedt, har dette påvirkning på dine blodkar – også i øjnene. Hvis du spiser for meget usundt og fedt, kan det også komme til udtryk ved, at det hvide i dine øjne bliver gult. Både på grund af for meget fedt i kroppen, som den ikke kan nå at komme af med. Men også fordi påvirkningen fra fedt er dårligt for blodkarrene i nethinden.

øjenserum

Pas på brugen af elektronik

Du kan først og fremmest forestille dig, at vi som mennesker en gang levede i jordhuler uden elektroniske enheder. Vores øjne er fremadrettet, da vi er skabt til at jage og derfor skal kunne fokusere på et bytte længere væk og planlægge vores angreb. Det er faktisk derfor helt unaturligt for os at sidde og fokusere på en skærm tæt på vores øjne i længere tid. Alene lyset fra en computer eller mobiltelefon er ikke ret sundt – særligt ikke, når solen er gået ned, og vores krop og øjne burde følge den naturlige dagsrytme.

Vær opmærksom på dit forbrug. Du kan som en midlertidig løsning sørge for, at du undgår det blå lys fra skærme. Du kan her købe briller med specielt glas til formålet, hvor glasset i brillerne skærmer for det blå lys. På samme måde kan du på mange elektroniske enheder i dag sætte farvetemperaturen til en varmere orange om aftenen.

Write A Comment